Sådan påvirker Google-opdateringen “Panda” din content-strategi

Få content marketing-guldkorn direkte i din indbakke

Sådan påvirker Google-opdateringen “Panda” din content-strategi

google_pandaDen 25. september opdaterede Google igen den algoritme, der bestemmer rækkefølgen af resultaterne i Google. Opdateringen hedder Panda 4.1 og indeholder et filter, som Google har designet til at “straffe” sider med content af lav kvalitet. Straffen er simpelthen en ringere placering i resultaterne. Ifølge en undersøgelse, der er foretaget af SEO platformen BrightEdge, betød den seneste Panda-opdatering, at nogle brands oplevede 90 pct. nedgang i antallet af gange, deres sider blev vist i Googles søgeresultater.

I et indlæg beskriver Jim Yu, grundlægger af BrightEdge, hvilke positive og negative påvirkninger opdateringen kan have på din hjemmesides content-strategi. Så hvis du arbejder med content marketing og vil være bedre til søgemaskineoptimering, kan det klart anbefales at læse hele Jim Yus indlæg. Vil du have et hurtigt overblik, er her en opsummering af de vigtigste detaljer.

Hvad er nyt ved Panda 4.1?

Opdateringen går efter “tyndt” indhold på hjemmesider, hvilket ofte kan sidestilles med en generel mangel på indhold. Dertil går den efter duplikeret indhold - især hvis en side har meget af det.

Dette er den sidste gang, at Google annoncerer en ændring i Panda. Fra nu af vil ændringer ske løbende.

Sådan (bør) Panda 4.1 påvirke din content-strategi

  • Kvalitet: Du bør gennemgå hele din hjemmeside ud fra de kriterier, som Panda går efter. Start med dine vigtigste sider - dem med mest trafik og mest værdi.
  • Brugeroplevelse: Når du gennemgår siderne på din hjemmeside, så tænk over, hvad formålet er med hver side, og om siden lever op til det formål.
  • Optimer hver enkelt side: Når du har optimeret dine vigtigste sider, så gør det samme de lidt mindre vigtige sider, indtil du har været hele din hjemmeside igennem.

Vil du vide mere om Panda 4.1 og opdateringen konsekvenser og muligheder, kan du læse hele indlægget her.

Originalt billede: Rick Weiss / Flickr

Kommentarer

Populære indlæg