10 højdepunkter du gik glip af på Native Advertising Days: Første del

Tea Sletved

Så kører native-bussen!

Og vi er sikre på, at du gerne vil med på eventyret, for native advertising går ud på at skaffe dig et kæmpe publikum til dit indhold.Bussen startede egentlig tidligere i denne uge, hvor København fik besøg af 25 af verdens bedste taler inden for native advertising. Hvis du ikke var en af de 260 deltagere på konferencen Native Advertising Days 2015, ja, så må vi være ærlige og sige: Det var virkelig, VIRKELIG ærgerligt for dig.

Topfolk fra Huffington Post, New York Times, Carlsberg, Time Inc., Twitter, YouTube, LinkedIn, PostNord og mange flere gav gyldne eksempler på, hvordan du skal navigere i denne nye verden af content distribution.

Men når alt det er sagt, så får du selvfølgelig vores liste med de 10 største take-aways.

SÅ. Spids blyanten, for her kommer de fem første højdepunkter, som gjorde os klogere på succes med native advertising (Læs de fem sidste her). Vi har lært:

1. Hvad native advertising egentlig er (og hvorfor det ikke bare er en prut)

Hvis du mangler et par grunde til at kaste dig over native advertising, så får du dem her af Rebecca Lieb, Leading Industry Analyst on Native Advertising fra Conglomotron LLC. Men først hendes researchbaserede definition af, hvad det egentlig er, vi taler om:

"Native advertising er en form for konvergerede medier, som kombinerer paid og owned medier i en form for kommercielt budskab, der er fuldt ud integreret i - og ofte unikt tilpasset - en specifik leverings-platform."

Du får også lige på listeform hendes grunde til, at du helt sikkert vil interessere dig for native advertising, hvis du har noget content, du gerne vil have øjne på (ud over det lille faktum fra Rebecca Lieb, at eks. Facebook Page Post ads får 49x flere clicks end traditionelle onsite ads for 45 % færre omkostninger. Bum.)

  • Banner blindhed

  • De skipper pre-roll annoncer

  • Ad blocking

  • Mobile formater

  • Faldende email-engagement
  • Fragmeneteret opmærksomhed fra forbrugerne
  • Stigende automatisering i digital programmeret reklame 

  • Stigende pres på klassisk display advertising

Såeh, det kunne godt være, du skulle kigge lidt på det native advertisng, ikk?

2. Det her stjæler dit publikum...

Candy crush

... Ifølge Liz McDonnell, Director of Marketing fra The New York Times. Hun ser ikke længere andre medier som de største konkurrenter til at kapre folks opmærksomhed, men nærmere det folk laver på mobilen. Nemlig spiller spil. Hvis de på nogen måde skal gide bruge tid på dit indhold, skal du gøre dig fortjent til deres opmærksomhed. Ved at finde den bedst mulige historie at fortællle.

3. Hvordan du overlever en dødbringende native-tango med Scientology

David Miscavige

Den amerikanske avis The Atlantic var nogle af de første, der for alvor kastede sig over native advertising. De afmærkede indholdet, som de burde, men fik alligevel nogle seriøse tæsk.

Den helt korte version af historien er, at Scientology dagen før udgivelsen af en kritisk bog om sekten indrykkede en native artikel i The Atlantic med titlen: ”David Miscavige leads Scientology to Milestone year.”

Alt – fra indhold til ordvalg - lå meget langt fra The Atlantic's normale indhold. Og selv om artiklen var tydeligt deklareret ’Sponsor content’ (dog uden at nævne Scientology), kogte kommentar-feltet over. Herefter valgte The Atlantic at fjerne nogle af de kritiske kommentarer

I dag har The Atlantic ifølge Sam Rosen, VP of marketing på The Atlantic, fuldstændig klare retningslinjer for håndtering af den native advertising, som finder vej til publikum. Og de var nogle af de første til at udvikle sådanne guidelines. De er i dag meget omhyggelige med at rådgive brands, så artiklerne passer ind i det, The Atlantics publikum i forvejen er glade for at konsumere.

4. At der er større risiko for, at du styrter ned med et fly, end at du klikker på et banner

Airplane flying

Den statistik fik vi fra det tyske content marketing-bureau, C3s, Gregor Vogelsang, Director of Strategy & Internationalization. Så behøver vi ikke tale mere om de bannere, vel?

5 Brug ALDRIG ordet advertorial!

Please, brug ikke ordet advertorial til at deklarere dit native advertising, siger Claire O’Brien, Senior Industry Programmes Manager fra The Internet Advertising Bureau UK (IAB UK)

For folk er ifølge hende ikke rigtigt klar over, hvad det betyder, så det er bare en måde at omgå ordet ’annonce’ på. Hm. Den tygger vi lige lidt på. Men helt ærligt – hvem gider at have noget bundet på ærmet – gør du? Nok ikke. Claire O’Brien anbefaler (på baggrund af research): Vis et stort fedt brand-navn helt i starten af det indholde, som annoncøren har betalt for, som Buzzfeed gør det: Captain Morgan, Brand Publisher, står der under artikel-overskriften sammen med brandets logo. Og så skal folk nok klikke, hvis de er interesserede.Screenshot of BuzzFeedLige nu arbejder hun i IAB med at stykke nogle solide retningslinjer og modeller for best practises sammen til arbejdet med en annonceringsform, der skal balancere på den rigtige side af den fine om end ubrydelige linje mellem redaktionelt indhold og annonce. For som en af de interviewede i undersøgelsen til arbejdet med retningslinjerne siger:

”Det går mig på nerverne, hvis jeg føler, at jeg er blevet snydt til at se noget. Jeg vil gerne have, at det her logo står meget tydeligt og klart på siden, så jeg kan se det, for det er det, jeg bruger til at identificere hvilket brand, det her kommer fra.” 

Læs de fem sidste højdepunkter her.

Billeder: Kyle Szegedi, Blair Fraser og PR

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Content marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.