Case: Sådan blev 3byggetilbud.dk thought leader med niche-content

Stine Andersen

I 2012 stod 3byggetilbud.dk overfor en udfordring. De traditionelle markedsføringsværktøjer var ikke længere nok til, at Danmarks største formidler af håndværkertilbud på nettet kunne engagere deres målgrupper.

Derfor besluttede virksomheden at kaste sig over content marketing, hvilket viste sig at være den helt rigtige beslutning. På baggrund af erfaringer fra 3byggetilbud får du her partner Johnny Krogsgårds bedste råd om content marketing, bl.a. om hvordan du selv kan blive thought leader.

Hvorfor begyndte I at arbejde med content marketing?

For det første betød ændringer i Google, at vi ikke længere blot kunne bruge de “traditionelle metoder” til at skabe den online vækst, vi ønskede. For det andet havde vi en stor nysgerrighed omkring content marketing og ville gerne udforske de muligheder, som godt indhold åbner op for.

Hvilken målgruppe har jeres content marketing-tiltag været rettet mod?

Vores virksomhed har en del forskellige målgrupper, da vi i udgangspunktet henvender os til alle, som skal bygge eller renovere. Derfor satte vi os ned for at finde ud af, hvilke nicher inden for vores målgrupper, vi kunne påvirke med det rigtige content. Det betyder, at de fleste af vores kampagner er målrettet nicher, bl.a. inden for håndværkere, grundejerforeninger, private og noget så snævert som sportshaller.

Hvordan er processen, når I laver content marketing?

For os er det en længere proces. Først brainstormer vi internt for at finde en mulig niche, og det endelige valg starter ofte som en mavefornemmelse. Derefter taler vi med et udsnit af den specifikke målgruppe, så vi kan få en større forståelse for deres arbejds- eller byggerelaterede problemer. På baggrund af den forståelse udarbejder vi content, som kan afhjælpe de problemer – det kan f.eks. være en video, en infografik eller en hjemmeside.

Et eksempel på niche-content er en film om at spare på ressourcer, som vi har lavet til sportshallerne, for hvem det er en kæmpe udfordring at mindske vand- og elforbruget. Her var udfordringen for os at lave indhold, der var virkelig godt og præcist. Vi endte med at lave en kort video, som illustrerer, hvad folk i hallerne kan gøre for at være ressourcebesparende. Fordi det hjalp målgruppen med et centralt problem, blev videoen taget imod med åbne arme, endte med at gå viralt i branchen og bliver stadig vist løbende i mange af hallerne.

Johnny Krogsgaard content marketing tips

Meget af den slags content-produktion har vi valgt at outsource til et eksternt bureau, men det er vigtigt for os, at vi stadig er rigtig meget med på sidelinjen. Det skyldes bl.a., at en meget central fase for os er den efterfølgende optimering, hvor vi, efter at have lanceret nyt content, sørger for at rette eventuelle fejl, tilføje opdateringer og sikre optimal eksponering. Det betyder også, at vi bruger rigtig mange menneskelige ressourcer på at sikre, at vores indhold bliver spredt – hvis ingen opdager dit geniale content, er det ligegyldigt. Så vi ringer rundt til alle i en konkret niche og fortæller om vores content – hårdt, men nødvendigt benarbejde.

Ud over eksponeringen er også optimeringen uhyre vigtig. F.eks. har vi lavet en infografik om håndværkerfradraget, som har fået vildt god modtagelse og omtale. Nu har regeringen valgt ikke at forlænge programmet, og derfor har vi opdateret vores infografik, bl.a. med information om slutdatoen for håndværkerfradraget. På grund af opdateringen fik vi nærmest endnu mere medieomtale, links og positive tilbagemeldinger.

Læs også, Case: Sådan laver Danfoss content marketing med store fortællinger

Har jeres content marketing-aktiviteter skabt konkrete resultater?

Der er ingen tvivl om, at vi med traditionelle markedsføringsværktøjer skulle have ofret langt flere ressourcer for at se de samme resultater, som vi har formået at skabe med content marketing.

I 2014 er mere end 25 pct. af vores henvisningstrafik direkte sammenkoblet med content marketing-indsatser, og vores organiske søgetrafik er steget med 300 pct., hvor links fra content marketing har en stor del af æren. I forbindelse med nedlæggelse af håndværkerfradraget har vi også lavet hjemmesiden www.bevarfradraget.dk, som har haft mere end 8.000 unikke besøg.

Ud over de konkrete tal har vi også kunnet mærke en markant stigning i medieomtale, og fordi vi har lavet f.eks. infografikken om håndværkerfradraget, bliver vi nu anset som thought leaders på området og får i den forbindelse henvendelser fra forskellige medier, som ønsker ekspertudtalelser.

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Content Marketing Magazine #3. Du kan finde den og alle andre udgaver af magasinet her. 

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om Content marketing

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.