Menu
Book et møde

Undgå at hælde (flere) penge ud ad vinduet

Tea Sletved

Hvordan beregner du ROI på en biografreklame? En annonce på et fodboldstadion? Får du overhovedet noget for pengene? Rigtig meget marketing er penge ud af vinduet, mener Michael Brenner, som til vores held har knækket koden for at beregne ROI på content marketing.

"Er du klar over, hvor mange penge vi bruger på de kampagner? Og hvor stor en del af de penge, som er spildt?”

Michael Brenner, daværende Vice President of Global Marketing og Content Strategy i den internationale softwarevirksomhed SAP, præsenterede i 2011 nogle nedslående tal for sin chef.

Som led i en større gennemgang af virksomhedens kommercielle kommunikation havde han taget pulsen på to marketingkampagner for at blive klogere på, hvad der virkede - og hvad der ikke gjorde.

Resultatet var nedslående. For de investerede annoncekroner kom nemlig – og hold nu lige fast – NUL gange igen. På dem begge. ROI var lig nul.

“Begge kampagner var faktisk lette at tracke i vores lead-genereringsprogram. Og ingen af dem producerede så meget som et eneste lead. Ikke et eneste! Det satte selvfølgelig gang i en række spørgsmål, og vi var nødt til at finde en anden vej for, hvordan vi brugte vores indhold til marketing.” Spildte penge på indhold var og er SAP langt fra alene om. Ifølge Michael Brenner viser undersøgelser, at mellem 60 og 70 procent af alt indhold aldrig nogensinde bliver set eller brugt til noget.

Fokus på kunderne

Men opdagelsen hos SAP blev et afgørende skridt på virksomhedens vej til at omdanne dens selv- og produktfokuserede indhold til succesfuld content marketing med fokus på kundernes behov.

For Michael Brenner fyrede det samtidig op under en personlig passion, som han dyrker i dag, hvor han er CEO i konsulentvirksomheden Marketing Insider Group og Head of Strategy i content marketing software-virksomheden NewsCred. Han blogger om ROI, og hvordan du måler det, tager verden rundt og taler om det, rådgiver om det, hjælper virksomheder med det, og har nu også sammen med en kollega skrevet en bog om det. 'The Content Formula'. Ifølge Michael Brenner kæmper marketingafdelinger verden over med at finde ud af, hvordan de skal regne på effektiviteten af deres content marketingprojekter. Som oftest kører det fint med både strategi og content produktion, men de måler på det forkerte og fokuserer ofte på intetsigende parametre som for eksempel likes.

Lav en stærk businesscase

Hvis du vil have flere penge at jonglere content marketing for, er der ingen vej udenom at kunne måle ROI rigtigt og fremvise en stærk businesscase, indtil du kan fremvise tal på dine succeser, fortæller Michael Brenner.

“Det interessante er, at i alle de virksomheder, vi har hjulpet med at måle deres content marketing-resultater, viser det sig, at pengene her kommer ikke bare 10, 20 eller 30 gange igen, men 100, 200 eller 300 gange igen.”

Men hvordan kan det være, at der overhovedet er nogen, der får penge til at kaste sig ud i marketingprojekter, når de ikke aner, hvordan de skal måle succesen?

“Alle har ledt efter en måde at gøre det på, men ingen har fundet den endnu. Og nogle gange er pengene så kommet ind igen, men det har jo nærmest været lykketræf. Jeg tror egentlig, det generelt er sådan med mange marketingprojekter. Folk bliver ikke holdt ansvarlige for de penge, de får.” Og det var netop det enorme pengespild, der fik Michael Brenner til at bruge al sin tid på at finde en metode til at beregne, om det content marketing, vi skyder pengene efter, overhovedet giver noget igen.

New call-to-action

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Måske vil du også læse

disse indlæg om ROI

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.