+45 7199 0256
Book et møde
Menu
Book et møde

Her finder du fantastiske fotos og billeder til dit content

Tea Sletved

Om det er illustration til din produktguide eller forsiden på dit lækre magasin, så skal du bruge det helt rigtige billede. Klik dig ind i billedernes fantastiske verden hos de digitale billedbureauer – vi guider.

Det er en gammel kliché. Men det gør det jo ikke mindre sandt. Billeder siger mere end tusinde ord. Det er vigtigt, at du ikke bare klasker et foto afsted med dit indhold, som lige skræller an. Nej, det skal være ekstraordinært og formidle lige præcis den historie, du vil, at dit indhold skal fortælle – ellers gider folk ikke stoppe op.

Hvis du vil have folk til at dele dit indhold, er det også helt centralt, at du har en god illustration. Faktisk viser undersøgelser, at indhold med mindst et godt billede får op til dobbelt så mange delinger på Facebook, som indhold uden.

Lyder det besværligt og dyrt? Det behøver det ikke at være. Det er i dag nemmere end nogensinde at få adgang til alt, hvad du skal bruge af illustrationer og billeder til dit content – lige fra det gratis stock-foto til det award-vindende superillustration. Og det er uden, du behøver at ansætte en husfotograf eller nøjes med et intetsigende stock-foto af ”kvinde med en kaffe-kop.” Det, du behøver, er sikkert kun få klik væk.

Digitale visuelle bureauer

Med digitale visuelle bureauer som f.eks. det internationalt førende Getty Images, der netop nu ser ud til at være fast besluttet på at indtage det nordiske marked kan du få fede illustrationer, der giver baghjul til det gængse stock-foto. Vi har på baggrund af vores egne erfaringer samlet en liste til dig til dig over digitale billedbureauer med alt fra det gratis foto til state of the art. Men husk – der er meget, meget mere derude! På de næste sider kan du selv se, hvad foto gør – og hvor du kan finde dem.

Disse billedbureauer skal du kende

Getty Images

Hos Getty Images har man forfinet sig som international leverandør af redaktionelt indhold i form af nyheder og fotos til alverdens medier, virksomheder og hele den kreative industri og har kunder i mere end 200 lande. Ved årsskiftet satte de spot på norden som forretningsområde ved at hyre en række knaldgode fotografer for at få et mere nordisk visuelt touch på deres produkter. Getty Images uploader hver dag ca. 40.000 nye fotos og har bl.a. 26 millioner online billeder, 70 millioner arkivbilleder og flere end 1,8 millioner kreative og redaktionelle videoklip at vælge imellem. Getty Images er især stærke på sportsillustrationer, da de er partner på flere internationale sportsarrangementer.

Billeder fra kr. 100 - 100.000.

www.gettyimages.dk

Colourbox

I Colourboxs billedarkiv kan du finde stock-fotos og illustrationer til stort set alt til en billig penge (ved at abonnnere). Her får du fuld brugsret – for altid – på en illustration, når du har købt den. Vær dog opmærksom på, at billederne generelt er lidt ”amerikanske” i det. Colourbox har 210.674 brugere verden over og 10.559.002 fotos, videoer og grafiske illustrationer og tegninger og videoer.

Prispakker fra kr. 225 til 1.125.

www.colourbox.dk

Magnum Photos

Vi træder vist ikke nogen over tæerne ved at kalde Magnum cremen af cremen. Her får du billeder fra verdens bedste fotografer, som gennem tiden har fortolket et stykke af verdens gang gennem linsen. Som de selv så beskedent siger det: ”When you picture an iconic image, but can’t think who took it or where it can be found, it probably came from Magnum”. Kooperativet har over 500.000 fotos. 

Billeder fra cirka kr. 1.000 op til virkelig dyrt.

www.magnumphotos.com

Polfoto

Bureauet er en del af JP/Politikens Hus og ifølge dem selv Danmarks største med adgang til over en million billeder og filmklip. Hovedfokus er som på andre avis-relaterede billedbureauer det redaktionelle foto – men under Kreativt ligger en service som Skandinaviske genrebilleder, hvor mennesker og kontekst er genkendelig skandinavisk. 7,3 mio. billeder online.

Fra kr. 400 til flere tusinde.

www.polfoto.dk

Flickr

Her finder du nogen gange alt og andre gange intet. Men det er gratis. Og det er ikke kun amatørfotografernes paradis, men også er et forum med virkelig gode fotos. Du kan bruge de billeder, hvor fotografen giver dig retten til det. Det tjekker du ved under din søgning i Advanced search at krydse de tre felter af nederst i Creative Common. Flere milliarder billeder

Gratis.

www.flickr.com

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Content Marketing Magazine #4. Du kan finde den og alle andre udgaver af magasinet her

Måske vil du også læse

disse indlæg om Produktion

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Kommentarer (2)