+45 7199 0256
Book et møde

Derfor skal du arbejde med video marketing

Lotte Lauridsen

Video marketing er kommet for at blive, og det er nu, du skal i gang, hvis du ikke vil overhales af dine konkurrenter. 

Konkurrencen om forbrugernes opmærksomhed er støt stigende, og det åbenlyse svar er, at de i høj grad fravælger teksttunge content-formater. En undersøgelse foretaget af HubSpot viser, at 54 pct. af forbrugere gerne vil se video-content fra brands, mens kun 18 pct. vil læse blogs, og 17 pct. vil downloade e-bøger.

Samme undersøgelse konkluderer tilmed, at 52 pct. af marketingfolk udnævner video som det content-format, der er bedst til at generere ROI. Aberdeen Group er enige i betragtningen og fastslår, at virksomheder, der bruger video-content som en del af deres marketingindsats, vækster deres omsætning 49 pct. hurtigere end virksomheder, der ikke benytter video. 

Konklusionen er altså klar: Du skal hoppe med på video-bølgen, hvis du vil nå nye højder med din marketingindsats, da video-content er særdeles effektivt til at skabe brugerengagement og skabe resulater på din bundlinje. 

Video-content prioriteres højt

Ifølge vores industrianalyse – Content Marketing i Danmark 2019 – vil hele 75 pct. af danske virksomheder prioritere produktion af video højere i 2019 sammenlignet med forrige år. Og det med god grund. Video vurderes nemlig som det mest uforglemmelige content-format sammenlignet med tekst og billeder. 

5. Produktion (4) – Prioritering af videoVideo-content er svært at glemme, fordi det taler til dine forbrugeres sanser og følelser. Video efterlader nemlig en masse indtryk, da en video både består af lyd, billeder, musik, grafik, effekter, tekst m.m., som alle bidrager til forbrugernes helhedsindtryk af din virksomhed samt dine produkter og/eller løsninger.

Video marketing har stort digitalt potentiale

Grundet videoens inviterende format og evne til at tale til forbrugernes sanser og følelser har video-content et stort digitalt potentiale for delinger og likes. Forbrugere er nemlig mere tilbøjelige til at dele og like video-content frem for andre content-formater, hvilket giver dig mulighed for at opnå et stort reach på dine sociale platforme og styrke relationen til din målgruppe. 

58 pct. af de adspurgte virksomheder i vores industrianalyse vurderer da også video som effektiv i forhold til deres mål med content marketing. Tallene taler for sig selv: Video fungerer som et effektivt element i din virksomheds content marketing strategi.

tre gode råd om video marketing

Vi har allieret os med videoekspert Chris "Kubby" Kubbernus, så vi på aller bedste video-manér kan give dig tre gode råd til at arbejde med video marketing på dine sociale platforme.  


Ifølge Kubby skal du sørge for, at dine videoer er: 

  1. Klikbare
  2. Søgbare
  3. Delevenlige

Når det kommer til klikbarhed er det vigtigt, at du er modig med dit video-content. Den moderne forbruger scroller hurtigt igennem sit feed, og du skal være i stand til at stoppe vedkommendes scrolling. Det er derfor vigtigt, at du fanger din forbrugers opmærksomhed inden for de første to sekunder. De er nemlig altafgørende for din videos performance. 

YouTube er verdens næststørste søgemaskine efter Google. For at gøre din video søgbar er det derfor nødvendigt, at du dykker ned i en række data før, du trykker på "optag". Eksempelvis skal du kigge på, hvilke søgeord du kan ranke på og konkurrere på, så du kan opnå et stort reach. Hertil kan du bruge et værktøj, der hedder TubeBuddy. Værktøjet findes i en gratis version. 

Dine forbrugere vil have værdi fra første sekund, når de ser en video. Og det er selvfølgelig også altafgørende for, hvorvidt de vil dele videoen med deres netværk. Det er derfor vigtigt, at du giver ikke gemmer dine guldkorn til sidst i din video. Du skal istedet præsentere dem i starten, så dine forbrugere ved, hvad de kan forvente. Eksempelvis starter vores Kubby-video med at fastslå værdien med teksten: "3 tips about making video for social media", så forbrugerne ved, hvad de får ud af at se videoen.

Hvis ikke dette blogindlæg er incitament nok til at arbejde med video marketing i din virksomhed, kan du skrive dig bag øret, at forbrugere, som ser video, er 1,8 gange mere tilbøjelige til at foretage et køb end dem, der ikke gør. 

God arbejdslyst!

Billede af ebogen 20 content marketingforudsigelser for 2020 med en download knap

Måske vil du også læse

disse indlæg om Video marketing

Få tips og tricks til digital marketing i vores nyhedsbrev

Der er ingen kommentarer endnu.

Vær den første til at kommentere.