Sådan skaber du Moments of Inspiration, som får din målgruppe til at købe dit produkt eller din service

Få content marketing-guldkorn direkte i din indbakke

Sådan skaber du Moments of Inspiration, som får din målgruppe til at købe dit produkt eller din service

16772520826_b9b931831b_o

I 2003 fik denne lille fyr og hans venner ude i oceanerne sig lidt af en forskrækkelse. Klovnfiskene blev nemlig truet på liv og overlevelse i deres naturlige omgivelser.

Årsag? En kæmpe Disney-succes. Animationsfilmen Finding Nemo fik nemlig ikke bare salget af den lille stribede klovnfisk til at eksplodere i alverdens dyreforretninger, den fik også folk til at fare ud og fiske den op fra sit hav. Filmen om en lille fisk havde altså inspireret folk til, at de også ville have sådan en lille fisk (eller, deres BØRN ville have den), og et akvarium, og fiskefoder, og ... Hvad har vi.

Salgstragten er død!

Ifølge keynote speaker, content marketing-ekspert og forfatter Andrew Davis formår Disney nemlig at skabe det, han kalder Moment of Inspiration – en inspiration, der sender publikum på en uventet købsrejse.

Læs hans fire tricks til at skabe det øjeblik, der skaffer dig kunder i butikken, når nu salgstragten ifølge ham er stendød.

Transskription af videoen

Vi bliver nødt til at gentænke salgstragten – den er gået i stykker, og den er gammel. Vi må gentænke den nye købsrejse. Hvordan tænker en forbruger i virkeligheden i en online-verden?

Moment of Inspiration sender dig på en rejse

Et ’Moment of Inspiration’ er det tidspunkt, du bliver sendt på en rejse, du aldrig havde troet, du skulle på. F.eks. så jeg for nylig de gamle James Bond-film igen, og jeg blev så inspireret, at jeg besluttede mig for at gå i byen og købe manchetknapper. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle eje et par manchetknapper. Men filmene inspirerede mig til det.

ROI på Moment of Inspiration

Moment of Inspiration giver afkast, fordi det øger efterspørgslen på hele den kategori af produkter eller services, du sælger. Derfor bekymrer du dig ikke så meget om, hvor meget awareness du får, men mere om hvorvidt efterspørgslen stiger.

Et eksempel med en fisk

Filmen Finding Nemo (Fra Disney) er et godt eksempel på, hvordan Moment of Inspiration kan føre til øget efterspørgsel. Filmen var så god, at det inspirerede folk til at gå ud og købe klovnfisk – og decimerede den globale bestand. Det er et Moment of Inspiration, der leder til et godt afkast.

Fire trin til Moment of Inspiration

  1. Den vigtigste nøgle til at lave Moments of Inspiration er at fortælle historier, der opbygger spænding. Hvis historien ikke er spændende, er det en dårlig historie, for så er der ikke noget drama.
  2. Du skal fremelske et behov hos dine modtagere, og derfor skal du vide, hvor dine modtager gerne vil hen og lave indhold, der viser, hvordan de kommer derhen.
  3. Du skal skabe empati. Man skal kunne føle for karakteren i din historie.
  4. Og endelig skal du vække følelser. Hvis din historie ikke vækker følelser, kommer den ikke til at virke. Følelser leder nemlig til handling, og fornuft leder til konklusioner. Så det er de fire trin til at skabe Moments of Inspiration.

Læs mere med Andrew Davis her.

Kommentarer

Populære indlæg