10 tricks der får dine delinger til at eksplodere

Få content marketing-guldkorn direkte i din indbakke

10 tricks der får dine delinger til at eksplodere

sharingDu har skrevet et knaldgodt indlæg til din blog – overskriften er den helt rigtige, indledningen sidder lige i skabet, du har endda lagt et stort arbejde i at finde det helt rigtige billede, der både illustrerer din pointe og får læseren til at trække på smilebåndet. Du smider indlægget på bloggen og sender linket til den ud i internetæteren på både Facebook og Twitter. Og så sker der … Ingenting.

Du kender sikkert den situation alt for godt. Ellers var du formentlig slet ikke nået langt nok i denne tekst til at læse sætningen her. Men hvad er det, der får nogle indlægs antal delinger til at tordne i vejret og sprede sig over internettet som en steppebrand, mens andre bliver forbigået i al ubemærkethed?

I et gæsteindlæg på okdork.com går grundlæggeren af BuzzSumo Henley Wing i dybden med 10 forskellige faktorer, der afgør om dit indhold bliver delt på sociale medier baseret på analyser af mere end 100 mio. artikler.

Her kommer de i kortere form …

1. Langt indhold får flere delinger end kort indhold

Det har længe været på mode at tale om mikrocontent som det nye sort. Små stykker indhold designet til at blive brugt og delt på mobile enheder og andre små skærme, hvor længere formater ikke duer. Det modsatte er imidlertid tilfældet - i hvert fald hvis man ser på de 10 procent af det indhold, der er delt allermest. Indhold på mellem 3.000-10.000 ord blev delt dobbelt så mange gange, som indhold med en længde på 0-1000 ord.

Langt indhold får flere delinger end kort indhold

Derfor: Producér indhold på mindst 2.000 ord. Selv indhold på mellem 2.000-3.000 ord blev delt næsten dobbelt så meget som det helt korte indhold.

2. Mindst et billede giver flere delinger på Facebook

For at være med på noderne, skal du kunne skabe visuelt indhold, der appellerer til dine brugere og vækker følelser. Det er en no brainer. Men hvilken betydning har det for antallet af delinger af et stykke indhold, om det bliver ledsaget af et billede? BuzzSumo fandt, at indhold med mindst ét billede blev delt over dobbelt så mange gange, som indhold uden billede gjorde.

Mindst et billede giver flere delinger

Derfor: Brug lidt tid på at finde et godt billede til dit indhold. Du kan fx starte med denne liste over mere end 53 gratis billededatabaser. Husk også at sørge for, at din blog er i stand til at vise det rigtige thumbnail, når dine brugere deler dit indhold på Facebook (og Twitter). Du skal med andre ord have implementeret Open Graph metatagget for billeder korrekt. “Metag-hvadfornoget?”, spørger du. Få forklaringen her og her. Du kan se, hvordan dit indhold ser ud, når det bliver delt, ved at bruge dette debug-tool.

Pro tip: Første gang noget indhold bliver delt, gemmer Facebook en kopi af det billede, der bliver brugt. Dette billede (det forkerte) vil blive brugt i en længere periode, når andre deler samme side, og selvom du retter dit Open Graph metatag, så det peger på det korrekte billede, kan det tage lang tid, inden Facebook opdatere det. Derfor vil det se ud som om, at dine rettelser ikke slår igennem, når du tester dem ved at slå siden op på din Facebook-profil.

Du har imidlertid mulighed for selv at fortælle Facebook, at der er et friskt billede ved at indtaste adressen til indholdet i Facebooks debug-værktøj. Her bliver billedet nemlig hentet ind hver gang - og ikke kun første gang, som når man deler det på almindelig vis.

3. Mindst én billede giver også flere delinger på Twitter

Average Twitter Shares for Articles with Thumbnail vs without

Ikke overraskende er præcis det samme tilfældet for Twitter som for Facebook. Tweets der linker til indhold med Open Graph metatagget for billede implementeret korrekt fik også over dobbelt så mange delinger på Twitter, som indhold uden gjorde.

4. Få dine brugere til at føle ærefrygt, glæde eller grine. Og tal til deres narcissistiske side

BuzzSumo analyserede de 10.000 mest delte stykker indhold på hele internettet og kategoriserede hvert stykke indhold efter den følelse, de vækkede hos modtageren. Følelser som fx glæde, sorg, overraskelse, ærefrygt, empati osv.

De tre mest repræsenterede følelser blandt de mest delte stykker indhold var:

 • Ærefrygt (25%)
 • Latter (18%)
 • Glæde (15%)

De mest populære følelser

De mindst repræsenterede følelser var tristhed og vrede, der samlet set kun repræsenterer 7% af indholdet.

Det skal også nævnes, at 8 af de 10 mest delte stykker indhold var quizzer - eller resultatet af den quiz, brugeren havde taget.

Derfor: Sørg for at dit indhold vækker de rette følelser hos dine modtagere. Og tal evt. til deres narcissistiske side ved at lade dem blære sig med resultatet af en sjov quiz.

5. Lav lister og infografikker

BuzzSumo kortlagde også typen af det indhold, der blev delt mest. Indholdet blev kategoriseret som enten lister, infografikker, how-to guides, “What posts” (indhold med overskrifter der starter med “What ...”), “Why posts” (indhold med overskrifter der starter med “Why ...”) og videoer.

Lister og infografikker bliver delt meget

Lister og infografikker får altså mange flere delinger end nogen andre typer af indhold - mens how-to guides og videoer fik færre end gennemsnittet.

Derfor: Gør dit indhold let at afkode for dine brugere. Giv indholdet mange “håndtag”, som brugeren kan gribe fat i, når vedkommende skimmer. Lav en spændende overskrift, punkter i en listeform, brug mange grafiske elementer og sørg i det hele taget for, at dit indhold ikke bare er en stor klump tekst, som man bliver forpustet bare af at se på.

6. Der skal være 10 punkter i en liste

Indhold der er bygget op omkring 10 punkter i en liste (fx “Derfor får disse 10 tricks dine delinger til at eksplodere”) får i gennemsnit mere end fire gange så mange delinger som det 2. mest populære antal elementer i en liste – 23. De fire mest populære tal er 10, 23, 16 og 24.

Derfor: Byg indhold op omkring lister med 10 elementer.

7. Brugerne deler indhold, der ser troværdigt ud, mere - men ikke på Facebook

Average Shares for Articles with Byline

Det virker indlysende, at indhold med en tydelig afsender i form af forfatterens biografi og byline bliver delt mere end indhold uden tydelig afsender. Det er det også. Men kun på Twitter, Google+ og LinkedIn. På Facebook blev indhold med og uden biografi og byline delt lige meget. På de tre andre store sociale netværk var forskellen imidlertid til at tage og føle på.

 • På Google+ blev indhold med bio og byline delt 42% mere end indhold uden
 • På Twitter er var samme tal 21%
 • Og på LinkedIn 23%

Derfor: Hjælp brugeren med at aflæse afsenderen på dit indhold ved at have en tekst, der forklarer hvem du er, og hvad du skriver om på bloggen. Tilføj desuden en byline til dit indhold.

Pro tip: Du kan linke din byline til dig Google+-profil. Så bliver dit nydelige billede vist i søgeresultaterne til højre for overskrift og snippet. Læs hvordan du linker dit indhold til din Google+-profil korrekt her og mere uddybende (men på engelsk) her.

Husk at du skal have et vellignende billede (altså ikke et billede af din hund eller purken med solbriller) på din Google+-profil, og at der godt kan gå en uge eller tre, inden dit billede dukker op i søgeresultaterne.

8. En enkelt deling fra den rigtige influencer kan mangedoble antallet af delinger

BuzzSumo undersøgte, hvilken effekt mindst én deling fra en influencer havde på det totale antal af delinger et stykke indhold fik. En influencer blev defineret som en person, der i gennemsnit fik mindst to retweets per tweet de pippede.

Gennemsnitlig antal delinger baseret på antallet af influencers, der havde det det

Analysen viste, at hvis der bare var en enkelt influencer, der delte et stykke indhold, fik det i gennemsnit 31% flere delinger i alt. Delinger fra tre influencers fordoblede i gennemsnit det totale antal delinger, og delinger fra 5 influencers øgede antallet af delinger med 400%.

Derfor: Opbyg relationer til indflydelsesrige personer indenfor din niche og sørg for, at de deler dit indhold.

Pro tip: Hvis dit indhold skal deles af de rette influencers, må du finde ud af, hvem de er. Og det kan du kun ved at arbejde baglæns.

Brug BuzzSumo til at finde et stykke indhold, der ligner det, du selv har tænkt dig at producerer, se hvem der har delt det og start med at opbygge en relation til dem.

9. Promover jævnligt dit gamle indhold

Selvom et godt stykke indhold er blevet gammelt, betyder det ikke, at du har udnyttet dets fulde potentiale.

Indhold bliver delt mest de første par dage, efter at du har publiceret det. Herefter klinger antallet af nye delinger af. Ifølge BuzzSumo falder antallet af delinger på alle sociale netværk med andre ord med 96% på dag 4-7 efter dit indhold er publiceret sammenlignet med antallet fra dag 1-3.

BuzzSumo fandt imidlertid også, at der er et kæmpe potentiale i at sende et indhold ud på de sociale medier igen efter fx en uges tid.

Derfor: Gør ikke dit indhold til en døgnflue. Genudsend det på sociale medier mindst en uge efter, at du publicerede det. Alternativt kan du finde gammelt “evergreen” indhold, der bliver aktuelt på bestemte tider af året (fx op til jul) og udsende det igen og igen og igen …

10. Publicér på en tirsdag

Hvilken ugedag du publicerer dit indhold der langtfra ligegyldigt, hvis BuzzSumos undersøgelse står til troende, og antallet af delinger for dig er altafgørende. Generelt bliver indhold delt mest i starten af ugen og markant mindre i weekenderne.

Antallet af delinger per dag

Der var en lille forskel de sociale netværk imellem. Indhold fik flest delinger om tirsdagen på Facebook, Google+ og Twitter, mens indholdet fik flest delinger om mandagen på LinkedIn og Pinterest.

Derfor: Sørg for at promovere dit indhold først på ugen.

Opsummering

 • Væk ærefrygt, latter eller glæde hos dine brugere
 • Appelér til brugernes narcissistiske sider - fx med quizzer
 • Lav indhold på mindst 2.000 ord
 • Lav lister og infographics
 • Forsyn dit indhold med bio og byline, så det ser troværdigt ud og vækker tillid
 • Brug visuelle elementer i dit indhold
 • Implementer sociale metatags korrekt, så Facebook bruger det rigtige billede, når dit indhold bliver delt
 • Skab relationer til personer, der er indflydelsesrige i din niche. Og få dem til at dele dit indhold
 • Promover dit indhold igen en uge efter, det blev publiceret og promoveret første gang
 • Tirsdag er generelt den bedste dag at publicere og promovere indhold

Kommentarer

Populære indlæg